Cześć wszystkim,
Muszę to tylko zaktualizować, więc trudną częścią tego, jeśli nie masz narzędzia, jest usunięcie piór wycieraczek. Jest sobota tutaj w Australii i nie mogłem znaleźć żadnego sklepu, który by je sprzedawał, byłem gotów jechać, bez szczęścia. Doszedłem do wniosku, że po prostu będę musiał się z nimi zmagać, żeby je zdjąć, aż zadzwonił do mnie kolega. Pracuje w naprawie szyb samochodowych. Powiedziałem mu, co wszyscy wspomnieli i zgodził się, że istnieją narzędzia, które mogą pomóc, ale w przypadku braku narzędzi pod ręką, to nie koniec świata i nadal zajmie to mniej niż kilka minut.
Po rozmowie wideo miałem 2 wycieraczki z samochodu. Proces? Po usunięciu nakrętki, tuż za przegubem wycieraczki, otwartą dłonią po prostu uderz w nią i kontynuuj uderzanie, aby się wygięła, zginanie wyśle wstrząs przez resztę ramienia i powoli je zwolni, nie musisz uderzać zbyt mocno, uderzyłem w nią może 15-20 razy i nagle czujesz to/widzisz, jak się zwalnia i tak po prostu wycieraczka jest zdjęta.
Strona pasażera (Australia / strona kierowcy dla lokalizacji z kierownicą po lewej stronie) była nieco trudniejsza, ponieważ jest mniej elastyczności w tych samych połączeniach, jednak ten sam proces i może kilka dodatkowych uderzeń ręką i rzeczywiście, wycieraczka zeszła od razu.
Mój samochód to 2012 V10, jeśli to robi jakąś różnicę, ale teraz mógłbym robić salta w tył, tak bardzo się cieszę, że zeszły bez narzędzia, mam teraz pełny dostęp do wszystkiego. Trudniej było usunąć właściwą górną plastikową część po zdjęciu wycieraczek niż usunięcie samych wycieraczek.