Do wszystkich: Tylko informacja o problemie, który może dotyczyć właścicieli V8. Mam '08 V8, który był na 'przeglądzie' w Audi, podczas gdy pożyczyłem ich V10 R8 Plus (niesamowity!). W każdym razie odkryli, że moje tylne przeguby kulowe są zużyte i wymagają wymiany. Następnie poinformowali, że Audi nie produkuje już przegubów kulowych V8, ponieważ zmodernizowali tylne zawieszenie w V10 i dostarczają tylko te części. Podobno same przeguby kulowe kosztują około 650 funtów, ale same części do pełnego zawieszenia V10 to 2200 funtów (UK). Następnie powiedzieli, że muszą odejść i poprosić Audi o pozwolenie na sfinansowanie różnicy. Na szczęście Audi się zgodziło (co moim zdaniem są zobowiązani zrobić, jeśli nie produkują już części do przegubów kulowych V8) i miałem pełne zawieszenie z tyłu zmodernizowane do specyfikacji V10 za 650 + robocizna (około 880 w sumie). Zatem chodzi o to, że jeśli to się przydarzy Tobie, nalegaj, aby Audi pokryło różnicę, na wypadek gdyby próbowali obciążyć Cię całością. Biorąc pod uwagę kodeks postępowania producentów samochodów, który zawiera klauzule dotyczące dostarczania części przez co najmniej okres produkcji samochodów, myślę, że mieliby trudności z tym, aby tego nie zrobić. Jestem zadowolony, tylko zastanawiałem się, czy w ogóle musieli mi wskazywać, że istniała jakaś kwestia pokrycia tego.