Czy ktoś ma jakieś informacje o tej marce wydechu - brzmi niesamowicie!!
Kolejność zapłonu to 1-6-5-10-2-7-3-8-4-9. Standard: cylinder 1 otwiera zawory wydechowe, gaz wychodzi; 90° obrotu wału korbowego później cylinder 6 otwiera zawory wydechowe, gaz wychodzi; 54° obrotu wału korbowego później cylinder 5 otwiera zawory wydechowe, gaz wychodzi;Czy możesz to trochę bardziej wyjaśnić laikowi/luddytowi takiemu jak ja? Nie mogę pojąć, jak to nie ma znaczenia, którego banku zwiększasz długość rurociągu o 25% w stosunku do drugiego.
Jak tylko wszystkie układy wydechowe będą gotowe, zespół ogłosi, że rozpocznie przyjmowanie zamówień. Początkowo myślałem, że jest już dużo zamówień, ale wstrzymują się z przyjmowaniem pieniędzy za depozyty, dopóki układy wydechowe nie dotrą do USA.Czy możesz również wysłać mi dane kontaktowe na DM?
Mówi, że o 33 procent dłużej. I konkretnie, aby zrobić bank 1 dłuższym (ten z interwałem 90°).Właśnie znalazłem ten wątek - co było interesujące:
.
Myślę, że nie, ponieważ interwały zapłonu oczywiście nie zmieniają się wraz z obrotami, nadal wynoszą 90°-54° obrotu wału korbowego, ale ten obrót wału korbowego jest oczywiście szybszy im wyższe obroty i masz wyższą częstotliwość spalin i tak dalej. Ale interwały się nie zmieniają.Ponadto, czy zmiana długości efektywnej wymagana do opóźnienia impulsów, aby dotarły do kolektora razem, nie zmieni się wraz ze zmianą obrotów?
Oznacza to, że możemy "stroić" go tylko tak, aby był muzyczny dla określonych obrotów?
Nie jestem pewien, czy mam rację, ponieważ jeśli tak jest, to wydaje się, że secret weapon poradziło sobie z tym dobrze.
Safi jest wspaniały! Powiedz mu, że Raf z Arizony pozdrawia!Mam 2023 r8 gt i chciałbym dowiedzieć się, jak mogę kupić ich produkt i czy wysyłają do Bostonu.
Moi ludzie w AVI Boston to zainstalują.
Dziękuję
Co otrzymaszCo dokładnie dostajemy za 18 tys.? Czy to tylko wydech, czy również kolektory? Myślę, że kolektory to praca z wyjętym silnikiem, poprawcie mnie, jeśli się mylę? Czy strojenie jest również wymagane, ponieważ ten wydech jest jedyny w swoim rodzaju?
Otrzymasz kolektory i wydech. I można to zrobić z silnikiem w środku lub wyjętym. Warsztat, który nigdy wcześniej tego nie robił, poprosi o wyjęcie silnika i zażąda więcej za tę pracę. Tak, strojenie jest wymagane, w przeciwnym razie zapali się kontrolka silnika.Co dokładnie dostajemy za 18 tys.? Czy to tylko wydech, czy również kolektory? Myślę, że kolektory to robota z wyjętym silnikiem, poprawcie mnie, jeśli się mylę? Ponadto, czy wymagane jest strojenie, ponieważ ten wydech jest jedyny w swoim rodzaju?
Zgadza się.@Nagengast Czy możesz to potwierdzić?
Obszerna instrukcja instalacji – Instrukcje krok po kroku dotyczące instalacji systemu bez wyjmowania układu napędowego (silnika i skrzyni biegów), w zależności od zastosowanej metody instalacji. Pełne wsparcie dostępne w przypadku jakichkolwiek pytań podczas procesu.
Nie powiedziałbym koniecznie "doić", ale raczej ostrożnie upewnić się, że każdy element w samochodzie jest prawidłowo zainstalowany. To jedna z tych sytuacji Dobry/Szybki/Tani dla niedoświadczonych warsztatów - nie można mieć wszystkich trzech. Teraz, warsztat z dużym doświadczeniem w montażu kolektorów może mieć wszystkie 3.@Nagengast
Dlaczego narracja zawsze była taka, że trzeba wyjąć silnik, aby wymienić kolektory?
Czy warsztaty próbują po prostu "doić" godziny pracy?
Dzięki za info.Nie powiedziałbym koniecznie "mleko", ale raczej ostrożnie upewniłbym się, że każdy element w samochodzie jest prawidłowo zainstalowany. To jedna z tych sytuacji Dobry/Szybki/Tani dla niedoświadczonych warsztatów - nie można mieć wszystkich trzech. Cóż, warsztat z dużym doświadczeniem w montażu kolektorów może mieć wszystkie 3.