Audi R8 Forums banner
41 - 60 of 114 Posts
W końcu zainstalowałem Akrapovic Titanium Slip-On w naszym 2017 2. generacji w weekend. Filmy nigdy nie oddadzą sprawiedliwości temu dźwiękowi.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Aby zobaczyć więcej zdjęć, odwiedź: https://flic.kr/s/aHskzGUhj9

Widzę, że jest przypięty temat na ten temat, ale jest nieaktualny. Celem jest po prostu poinformowanie o dostępnych systemach, V8 / V10, zawory lub brak zaworów, materiał konstrukcyjny, a członkowie mogą następnie przeprowadzić własne badania dotyczące kompatybilności z rokiem modelowym itp. Post został zaktualizowany o linki do strony internetowej producenta i linki do niektórych klipów wideo z YouTube. Jeśli uważasz, że wybrany klip nie oddaje sprawiedliwości Twojemu systemowi, wyślij mi link do lepszego, a zaktualizuję post. Celowo nie komentowałem poziomu hałasu, przyrostu mocy, jakości i kosztów.

Daj mi znać, jeśli brakuje jakichś systemów, a je dodam. Myślę, że jedna lub dwie firmy mogą już nie istnieć, ale ich strony internetowe nadal działają, więc na razie je zostawiłem, a niektórzy członkowie forum je zamontowali.

Kodowanie kolorami:
Materiały premium, tj. inconel i tytan w kolorze czerwonym
Systemy Gen 2 w kolorze zielonym

R8 Wydechy A-Z

Agency Power, tytan, bez zaworów, tylko V8, Strona internetowa, Klip V8
Akrapovic Valvetronic, tytan, tylko V10, Gen2 Strona internetowa, Klip V10, klip Gen2
Armytrix Valvetronic, tytan, V8 i V10, Strona internetowa, Klip V8, Klip V10, Klip V10 2
Avior Performance, stal nierdzewna T304, V8 i V10, bez zaworów, Strona internetowa, Klip V8, Klip V10 (Lambo)
AWE Tuning Switchpath (z zaworem), stal nierdzewna T304, V8 i V10, Strona internetowa, Klip V8, Klip V10
AWE Tuning Straight Pipes, stal nierdzewna T304, tylko V8, Strona internetowa, Klip V8,
Borla V10, stal nierdzewna, bez zaworów, Jednostronicowy PDF, Klip V10
Capristo Valvetronic, stal nierdzewna T309, V8 i V10, Gen2 Strona internetowa, Klip V8, Klip V10, klip Gen2
Designtek, Valvetronic, stal nierdzewna, V8 i V10, Strona internetowa
Eisenmann Valvetronic, stal nierdzewna T304, wersje standardowe lub wyścigowe, V8 i V10, Strona internetowa, Klip V8, Klip V10
Eurowise, bez zaworów, V8 i V10 (wkrótce), Strona internetowa, Klip V8, V10 wkrótce
Fabspeed Supersport X-pipe, stal nierdzewna T304, bez zaworów, V8 i V10, Strona internetowa, Klip V8, Klip V10
Fast Intentions, stal nierdzewna T304, bez zaworów, V8 i V10, Strona internetowa, Klip V8?
FI (Frequency Intelligent) Valvetronic, stal nierdzewna T304, tylko V10?, Strona internetowa, Klip V8
FVD Brombacher, stal nierdzewna, tylko V8?, Strona internetowa,
GMG Racing X-pipe, stal nierdzewna T304, bez zaworów, V8 i V10, Strona internetowa, Klip V10
Hamann Sport, opcjonalna kontrola zaworu, stal nierdzewna, V8 i V10, Strona internetowa
HMS, opcjonalna kontrola zaworu, stal nierdzewna, V8 i V10, Strona internetowa, Klip V8, Klip V10
iPE Innotech X-pipe opcja, Valvetronic, stal nierdzewna, V8 i V10, Strona internetowa, Klip V8, Klip V10
Kline Valvetronic, Inconel, V8 i V10, Strona internetowa, Klip V10 #1, Klip V10 #2
Kline Valvetronic, stal nierdzewna T304, V8 i V10, Strona internetowa,
Kreissieg F1 Valvetronic, stal nierdzewna, V8 i V10, Strona internetowa, Klip V8, Klip V10
Larini Club Sport (głośniejszy), opcjonalna kontrola zaworu, stal nierdzewna T316, V8 i V10, Gen2, Strona internetowa, Klip V8, Klip V10, klip Gen2
Larini Sports, opcjonalna kontrola zaworu, stal nierdzewna T316, V8 i V10, Strona internetowa,
Meisterschaft GTC, stal nierdzewna, kontrola zaworu V8 i V10, Strona internetowa, Strona internetowa dystrybutora w USA, Klip V8,
Meisterschaft GTS Racing Ultimate, stal nierdzewna, bez zaworów, V8 i V10
Meisterschaft GTS Racing Ultimate, tytan, bez zaworów, V8 i V10, Klip V10
Milltek, stal nierdzewna T304, bez zaworów, V10, wersje drogowe, wyścigowe i supercup, Strona internetowa, Klip V10
Milltek, stal nierdzewna T304, bez zaworów, V8, wersje rezonansowe, nierezonansowe i z wysokim przepływem katalizatora, Klip V8
MTM Valvetronic, stal nierdzewna, V8 i V10, Strona internetowa, Klip V10, Klip V10 #2
MTM Valvetronic, tytan, V8 i V10
Nouvalari, stal nierdzewna, tylko V8?, Strona internetowa
Quicksilver Titan Sport, tytanowy tłumik, rury ze stali nierdzewnej, bez zaworów, V8 i V10, Strona internetowa, Klip V8, Klip V10
Quicksilver Titan SuperSport (głośniejszy), tytanowy tłumik, rury ze stali nierdzewnej, bez zaworów, V8 i V10. Zobacz powyżej wideo
RSC Tuning, stal nierdzewna, sportowe i supersportowe, V8 i V10, Strona internetowa, Klip V8
Scorpion Valvetronic, stal nierdzewna, V8 i V10, Strona internetowa, Klip V10
Seca Competizione, stal nierdzewna, bez zaworów, tylko V8, Strona internetowa dystrybutora
SPM (Steve Petty Motorsports) Valvetronic, stal nierdzewna T304, V8 i V10, Strona internetowa
STaSIS valvetronic, stal nierdzewna T304, tylko V10 2014+, Strona internetowa,
STaSIS, stal nierdzewna T304, bez zaworów, tylko V10 (V8 wycofany), Klip V8
Super Sports, stal nierdzewna, bez zaworów, tylko V8?, Strona internetowa, Klip V8
Supersprint, opcjonalna kontrola zaworu, stal nierdzewna T304, V8 i V10, Strona internetowa, Klip V10
Titek Valvetronic, tytan, V8 i V10, Strona internetowa
Top Gear, stal nierdzewna, z zaworem, tylko V8?, Strona internetowa, Klip V8, Klip V10
Topspeed, stal nierdzewna T304, bez zaworów, V8 i V10, Strona internetowa, Klip V8, Klip V10
Torro, stal nierdzewna, bez zaworów X-pipe, tylko V10, Strona internetowa, Klip V10
Tubi Style, opcjonalna kontrola zaworu, stal nierdzewna T304, Standard lub Rumore (głośniejszy), V8 i V10, Strona internetowa, Klip V8, Klip V10
Velocity AP, stal nierdzewna T304, bez zaworów, (z zaworem w fazie rozwoju) V8 i V10, Strona internetowa, Klip V10

Discussion starter · #45 ·
Cześć Steve/RSCab,

Czy możemy dodać kategorię (kodowanie kolorami) dla wydechów z zaworami na liście, które współpracują z fabrycznym siłownikiem zaworu podciśnieniowego?

Byłoby wspaniale wiedzieć, które wydechy z zaworami używają siłowników podciśnieniowych zamiast elektronicznych siłowników, które działają w systemie plug & play z fabrycznym siłownikiem podciśnieniowym, aby były sterowane przez ECU zamiast pilotów aftermarket.

Dzięki wielkie,
Howie
Howie, jasne, mógłbym zaktualizować stronę główną, kiedy będę następnym razem wolny w listopadzie, ale będę potrzebował informacji od innych członków, aby odpowiedzieć na twoje pytanie. W każdym razie myślałem, że wszystkie systemy zaworowe używają siłowników podciśnieniowych. Czy tak nie jest?

Dzięki Steve. Wydaje się, że istnieją 2 rodzaje siłowników... próżniowe i elektroniczne. Zawory wydechowe, które działają za pomocą próżni, powinny działać z fabrycznymi siłownikami, ale powiedziano mi, że nie wszystkie tak działają. To jest mylące. Czy jacyś dostawcy układów wydechowych mogą rzucić na to światło?

Jedynym producentem układów wydechowych, który wyraźnie stwierdza, że ​​ich zawory współpracują z siłownikiem próżniowym OE/fabrycznym, jest wydech Larini Club Sport z zaworami.

https://www.larinisystems.com/collection/audi/r8-v8

"Zawory w układzie wydechowym Larini 'Valve Control' działają dokładnie tak samo jak w fabrycznym układzie wydechowym z zaworami - otwierają się i zamykają przy z góry określonych obciążeniach obrotowych i działają za pośrednictwem pneumatycznych przewodów zasilających pojazdu."

Prostota układu wydechowego uruchamianego przez fabryczny układ próżniowy sterowany przez ECU jest preferowana. Nie potrzebuję ręcznego nadpisania, aby otworzyć zawory na biegu jałowym, aby przestraszyć dzieci i babcie. :rolleyes: Na zdrowie.

Howie, jasne, mógłbym zaktualizować stronę główną, kiedy będę następnym razem wolny w listopadzie, ale będę potrzebował informacji od innych członków, aby odpowiedzieć na twoje pytanie. W każdym razie myślałem, że wszystkie systemy zaworowe używają siłowników próżniowych. Czy tak nie jest?

Fabspeed Valvetronic X-Pipe (T304L) w moim R8 V10 Spyder z 2014 roku. Film zaczyna się od zimnego startu do biegu jałowego, a następnie obroty z zamkniętymi/otwartymi zaworami.

Układy wydechowe Brooke Race w moim V10 Spyder z 2014 roku. Przepraszam za długość filmu. BRE używa mojego samochodu w kilku filmach promocyjnych pokazujących doświadczenie od odbioru, montażu i odbioru z ich obiektów. Jeśli mieszkasz w południowej Anglii, powinieneś sprawdzić tych facetów!

Discussion starter · #50 ·
Nie jestem pewien, czy ktoś dodał nasze rzeczy VelocityAP, ale mamy Race, Supersport i Touring dla wszystkich wariantów R8, a nasze zawory wykorzystują konfigurację OEM Vacuum :)
Tak, jesteś już od dawna na liście, na samym dole - tak się dzieje, gdy wybierasz nazwę firmy zaczynającą się na literę V.

Tak, jesteś już na liście od dłuższego czasu, na samym dole - tak się dzieje, gdy wybierasz nazwę firmy zaczynającą się na literę V.
Przepraszam Steve, szczerze mówiąc, nawet nie spojrzałem na listę, po prostu założyłem, że musimy poprosić o dodanie. Następnym razem będziemy AAA Exhausts!

Cześć wszystkim, rozpaczliwie szukam wydechu PPI do v10 spyder, widziałem klip na youtube i **** to było po prostu bestia!

przy okazji jestem tu nowy

posiadam r8 spyder v10

Brooke Race Exhausts w moim V10 Spyder z 2014 roku. Przepraszam za długość filmu. BRE używa mojego samochodu w kilku filmach promocyjnych, pokazujących doświadczenie od odbioru, montażu i odbioru z ich obiektów. Jeśli mieszkasz w południowej Anglii, powinieneś sprawdzić tych gości!

Dziękuję Dean!

Witajcie wszyscy,

Jesteśmy teraz sponsorem serwisu, czy możemy zostać dodani do listy wydechów dla naszych układów wydechowych Inconel i stali nierdzewnej Gen 1 i Gen 2!

Sprawdźcie nasz post na stronie układów wydechowych

Eddy

Discussion starter · #56 ·
Cześć Eddy, zaktualizowałem listę na stronie 1, z linkami do Twojej strony internetowej i klipem z YouTube z V10 coupe. Czy możesz potwierdzić, czy czarny V10 plus ma system inconelowy czy ze stali nierdzewnej?

Cześć Eddy, zaktualizowałem listę na stronie 1, z linkami do Twojej strony internetowej i klipem z YouTube z V10 coupe. Czy możesz potwierdzić, czy czarny V10 plus ma system inconelowy czy ze stali nierdzewnej?
Cześć Steve,
Czarny R8 V10 Plus to system ze stali nierdzewnej.
Dziękuję za aktualizację listy :)

Cześć wszystkim,

Żeby pomóc, mam zamontowany wydech FI (Frequency Intelligent) Valvetronic Exhaust w moim V8, ma znak zapytania ? na głównej liście, ale na pewno go produkują i instalują w V8.

Brzmi oszałamiająco, niesamowite dudnienie na niskich obrotach i niesamowity dźwięk bolidu F1 przy 4000 obr./min +
Ciszej niż standardowy wydech z zamkniętą klapą przy niskich obrotach, aby zadowolić sąsiadów, podczas gdy olej się nagrzewa i naprawdę świetny dźwięk podczas wkręcania na obroty....

Bardzo, bardzo zadowolony z niego.

Discussion starter · #59 ·
Cześć wszystkim,

Żeby pomóc, mam wydech FI (Frequency Intelligent) Valuetronic zamontowany w moim V8, ma znak zapytania ? na głównej liście, ale zdecydowanie go produkują i instalują w V8.

Brzmi oszałamiająco, niesamowite warczenie przy niskich obrotach i niesamowity dźwięk bolidu F1 przy 4000 obr./min +
Ciszej niż standardowy wydech z zamkniętą wartością przy niskich obrotach, aby zadowolić sąsiadów, podczas gdy olej się nagrzewa i naprawdę świetny dźwięk podczas wchodzenia na obroty....

Bardzo, bardzo zadowolony z tego.
Dzięki - znak zapytania usunięty. Brzmi dobrze. Czy mają przedstawiciela w Wielkiej Brytanii?

Zaktualizowano również, aby uwzględnić Remusa, który produkuje niedrogi, zaworowy system ze stali nierdzewnej.

41 - 60 of 114 Posts